Ce trebuie să faci înainte de-a te machia?

Pentru ca un machiaj să fie impecabil trebuie realizaţi nişte paşi pentru a pregăti tenul. Vă invit să vă completaţi lista de „trebuie făcut” înainte de a vă machia.

Prima parte – pregătirea feţei

Gomajul feţei – înlătură celulele moarte şi uniformizează mai apoi fondul de ten. Cu toate astea nici gomajul nu trebuie folosit în exces. O dată, maxim de 2 ori pe săptămână trebuie curăţată faţa cu un gel special pentru peeling. Şi cu toate astea nu doar gomajul curăţă faţa şi o pregăteşte. Campion la îngrijit tenul a fost şi va rămâne săpunul. Se poate folosi orice săpun sau se poate procura un săpun special pentru diferite tipuri de ten. Un exemplu de săpun pentru ten poate fi achiziţionat de aici şi costă 16 lei.

Mască pentru ten – O mască pentru ten face minuni. Fie că este procurată din comerţ sau că este preparată în casă, măcar o dată pe lună ar trebui aplicată. Revigorează tenul, îl hidratează, iar mai târziu aceste abateri vor fi vizibile. Mierea aplicată pe faţă oferă nişte rezultate spectaculoase, dar şi uleiul de măsline extravirgin este benefic pentru ten. Despre măşti voi scrie în curând. Existe zeci de măşti obţinute din fructe care ajută tenul.

Punctele negre, oaia neagră a machiajului – Punctele negre sunt o problemă care nu dispare prin aplicarea fondului de ten. Benzi pentru înlăturarea punctelor negre pot fi cumpărate din magazin sau pot fi preparate în casă. Se amestecă o lingură de lapte cu o lingură de praf de gelatină fără aromă, apoi amestecul trebuie pus câteva momente pe foc, până se încălzeşte. După ce a fost încâlzită compoziţia, se aplică pe nas cu ajutorul unei pensule. Se lasă se se usuce, circa 10 minute, apoi se înlătură şi, surpriză, punctele negre nu mai sunt. Ca efectul să fie de durată, trebuie masată zona cu puţină zeamă de lămâie.

Cremă hidratantă – înainte de a aplica machiajul, după spălarea feţei, se aplică o cremă hidratantă pentru tipul de ten pe care îl aveţi sau o cremă care să ilumineze faţa. Particulele de lumină vor lasă un aspect plăcut. Chiar dacă aveţi un ten gras este esenţial să folosiţi o cremă. Uscarea tenului va duce la producerea a şi mai mult sebum, deci un rezultat dezastruos.

BB Cream, secretul din Asia – Poate aţi auzit de crema minune, dacă nu vă voi detalia eu. Blemish Balm Cream sau BB Cream este o cremă produsă în Asia care albeşte faţa, o luminează, are factor de protecţie împotriva razelor UV, opreşte secreţia de sebum, hidratează şi previne îmbătrânirea tenului. Ea se găseşte în câteva nuanţe, de obicei doar 3. Nuanţe discrete, asemenea fondului de ten şi poate fi folosită şi ca bază de machiaj, nu doar ca tratament. Crema se poate procura de pe E-Bay, iar transportul este gratuit. Ea se găseşte la preţul de 60-70 de lei, depinde de producător sau de gramaj. Aici puteţi vedea un exemplu de BB Cream.

Partea a doua- aplicarea machiajului

Concealer, acoperă cearcănele şi coşurile – Esenţial în machiaj este tratarea unei probleme, nu acoperirea ei. După ce vă procuraţi un gel împotriva coşurilor şi sunteţi în plin tratament, este OK să acoperiţi problema, până când aceasta se va rezolva. Concealerul acoperă cearcănele, punctele roşii ale feţei, dar şi coşurile. Pentru petele roşii de pe faţă puteţi folosi şi o pudră verde, destinată mascării roşeţei de pe faţă. Tot la capitolul „ochi şi cearcăne”, cum spuneam şi mai sus, ca soluţie rapidă este în regulă să acoperim, dar trebuie mai întâi tratat. Un baton pentru tratarea pungilor de sub ochi şi a cercănelor este esenţial celor care pierd nopţile şi care îşi utilizează îndelung ochii. Aceste batoane conţin cafeină, ce stimulează drenajul şi reduce cearcănele.

Iluminatorul – Chiar înainte de a folosi fondul de ten se poate aplica iluminatorul. Se poate amesteca şi cu fondul de ten, pentru mai multă luminozitate. Iluminatorul se utilizează sub ochi, pe pomeţi şi pe frunte.

Primer pentru ochi– Un primer este un fard lichid, de culoarea fondului de ten, ce se aplică pe pleoapă înainte de machiarea ochilor. Acest primer ajută la intensificarea fardului de ochi. Datorită lui fardul cremă nu se va mai strânge în pliul pleoapei. După primer se poate aplica şi o bază pentru ochi. Aceasta poate fi orice fard deschis la culoare, nesidefat, care pune în valoare makeup-ul.

Fondul de ten – Alegerea cu mare atenţie a fondului de ten este foarte important. O culoare prea închisă şi nepotrivită tenului poate compromite întreg machiajul.

Contur pentru faţă – pe site-urile de make-up există un kit special pentru conturul feţei. Aceste kit are 2 pudre, una deschisă la culoare care se aplică pe mai toată faţa cu o pensulă mare şi o pudră maro (mai închisă sau mai deschisă, depinde de ten) care se aplică pe jumătatea obrazului, în partea de jos a maxilarului. Acest kit conturează într-un mod frumos şi natural trăsăturile feţei.

Pudra – Nici pudra nu ar trebui să lipsească din arsenalul pentru machiat. După aplicarea fardului de ochi, pudra poate fi folosită sub ochi pentru luminozitate. Acelaşi efect poate fi obţinut şi cu iluminatorul.

Sprâncenele – O vizită la cosmeticiană este importantă dacă aveţi sprâncene rebele. Dacă doriţi să „manageriaţi” singure problema se poate cumpăra un kit pentru sprâncene, care conţine şabloane pentru pensat, dar si pudră pentru uniformizarea spâncenei. Nişte sprâncene prea subţiri sunt vulgare, prea groase sunt inestetice, iar prost pensate compromit machiajul. De aceea trebuie acordată atenţie şi lor.

Important este ca tenul să fie îngrijit, pregătit pentru machiaj şi, ca un ultim sfat, niciodată nu trebuie folosit machiajul în exces. Aici nu mă refer la machiajul ochilor. Nicidecum. Ochii conturaţi oferă o privire intensă, dar nu trebuie ca un machiaj să aibă şi ochi foarte conturaţi, şi buze închise la culoare, şi pudră bronzantă (de care eu vă sfătuiesc să vă feriţi; cel mult cumpăraţi nişte glitter discret, care este integrat unei pensule şi care oferă puţină strălucire pomeţilor şi decolteului; un exemplu îl găsiţi aici).

Foarte important mai este să acordaţi atenţie gâtului şi decolteului. Nu doar faţa trebuie exfoliată, ci şi gâtul. Crema trebuie aplicată şi pe gât. Beţi multă apă, acest lucru va duce la reducerea cearcănelor şi la hidratarea pielii. Iar ultimul sfat pentru un machiaj reuşit este un somn de 8 ore.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s